zaten eskisi kadar takılmıyorum ama en son bikaç ay önce moderatörün yaptıgı şeyden sonra iyice sogudum.3 ay filan oldu sanırım girmiyordum,dün girdim uzun süre sonra.bunun sebebide şuydu ; moderatörün satış konusuna olumlu yorum yazmadım diye önce yorumumu sildi sonrada benim o konuya girişimi engelledi.
adamdan backlink aldım,aradan 7 ay geçti ama 50 link aldıysam 3 tanesi indexlenmiş bu kadar sürede.bagzıları silinmiş,hiçbirisi benim verdigim kelime ile açılmamış.hatta bagzı hesaplarda link yok.hesap açılmış ama benim siteme gidecek link yok sayfada

inşallah bu hesapları botla açıyordur,bu kadar becereksiz birisi oldugunu düşünmek istemiyorum diyip bıraktım...konusuna yorum yaptıgımdada bunları araştırmamıştım henüz.saf saf gelip dedim ki,"heralde ben kelime seçiminde filan hata yaptım ve bu yüzden hiç bi faydasını görmedim.daha dikkatli bi kelime seçimi yapıp tekrar geleyim farklı bi sitemle." yani adamı degil kendimi hatalı gördügüm halde adam beni konudan banladı,sonra baktım yorumuda silmiş.
sözün özü,bu adamın yaptıgı resmen dolandırıcılıktır.satış yapıyorsan konuda olumlu yorumlar gibi,olumsuz yorumlarda olucak.kimse mükemmel degil sonuçda.her zaman,her işi sorunsuz şekilde kimse yapamaz,hepimiz insanız yani...ama başarısız oldugu işlerle alakalı yorumları siler,başarılı olduklarını bırakırsan olmaz.yeni müşteri adayları sonuçda eski yorumlara bakarak iş verecek sana.e onlarda hep olumlu diye alacaksın parayı oh ne güzel.iş olumsuz mu sonuçlandı,yetkin var nasılsa silersin anasını satayım.ayrıca,bu adam kendi işinde bunu yapıyorsa şimdi,yarın başkası gelipde buna;al sana para vereyim,konumdaki olumsuz yorumları sil derse yada benim konuma olumsuz yorum yazanı banla derse para için onu yapmaz diyebilirmisiniz?
o zaman bunu söyledigimde bagzı arkadaşlar şikayet et filan dedi de,bu adam böyle alenen bunu yapabiliyorsa belliki çekindigide yok dedim.kimi kime şikayet edeceksin,etsen ne degişecek...
edit : tabi bu olanlar r10un webmaster alemi için olmazsa olmaz bi site oldugunu degiştirmez.içinde iyi-kötü ne olursa olsun r10 gerçektende biçok farklı alanda en büyük site konumunda bizler için.