Ticaret Ahlakı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

enesen4

Kayıtlı Üye
Foruma yaklaşık 2 senedir üyeyim hiç böyle bir konu açacağım aklıma gelmezdi

Forumda telefon sistemleri ve tasarım üzerinde yogunlasmıs sekilde gidiyorum. Ve öğrencilik hayatımı da bu şekilde devam ettiriyorum. Foruma da her şekilde yardımcı olmaya calısıyorum. En önemlileri de gene telefon sistemleri buldugum en iyi sistemleri paylasmaya calısıyorum skype tan mesajlar geliyor yardımcı olabilecegim kadarıyla yardımcı oluyorum forumda anlattıgım halde arkadasların bilgisayarlarına girip tekrar anlattıgım da oluyor. Allah razı olsun hepsinden dualarını da alıyorum.

Ek olarak mail acan arkadaslara yada youtuberlara bu konuda yardımcı da oluyorum sistem satıyorum anlatıyorum günümü ayırıyorum sürekli cözümlerle onlara yardımcı oluyorum. Sürekli verilen para karsılıgında sistem arastırıp en stabil sistemleri ellerine veriyorum. Stabilitesi için uyarıyorum arkadaslar paylasmayın gerekirse tek ip tek numara alın bu sistemlerden diyorum. Sistem çöküyor tüm gecemi ayırıp tekrar sistem anlatıyorum.

Simdi olay şu biraz önce satıs konusu acan arkadasa
Konu linki
http://www.ytpara.com/konu-disi/96187-satilik-onay-sistemi.html

O kadar uyarmama rağmen paylasmayacagını garanti etmesine ragmen gelip satışını yapıyor. bu sistemi kullanan diger arkadaslara bunun garantisini yapıp ve satmayacaklarını paylasmayacaklarını garantiledikten sonra sistemi verdim. Simdi bu olay ayıp değil mi arkadaslar. Biraz önce skype tan mesaj attım diyor ki satış yapamazsın demedin kanıtlarınla ss alıp istedigin şikayet konusu acabilirsin . O da iyi biliyor ki ben bütün işlemlerimi team weaver ile yapıyorum ve bu tür kayıtlara gerek duymuyorum. Ben insanlara güveniyorum

[MENTION=48076]Captain Price[/MENTION], [MENTION=12971]uayaz647[/MENTION] [MENTION=12281]xxTuRKuaZxx[/MENTION]

sistemi alan arkadaslara basta dedigim gibi sistemi paylasmayın ki sistem sonuna kadar yaşasın bu arkadaslar da umarım benim dediklerimi tastiklerler.
Ek olarak 5 kişiye satacakmıs arkadas sistemi ben arkadasa 150 tl den verdim sistemi arkadas 175 den 5 kişiye satacakmıs. Zaten sistemin saglam kalmıyacagını kendiside biliyordur.

Bir de benimle alısveris yapan diger arkadaslar bilirler ki Bunun içinde mertte dahil paraları bende kalmaz sonuna kadar kullanırlar verdigim sistemler biter yenileriyle desteklerim yada parasını iade ederim garanti veririm.
Sistem alısverisi yaptıgım bir sürü mail acan arkadas var bu arkadaslar da konuya davetliler onlarda yaptıgım hizmetleri yazarsa sevinirim

Ek olarak: Sistem arayan arkadaslar sistem bulmak kolay iş değildir. Bilgi arastırma ve bir sürü zaman gerekir.
Bence bu ayıptır. suan benim de satın alan arkadaslara ayıbımdır onlar korkmasınlar elimde olan sistemlerle olayı düzelticem. Yada para iadesini yaparım insallah

Son düzenleme:
Keşke noterden tastik yaptırsaydınız hocam. "Söz senettir." lafı çok eskisi artık. Geçmiş olsun.

[MENTION=14909]enesen4[/MENTION] sonuna kadar arkandayım, konuda bahsi geçen şahsın konusunun kapatılmasını rica ediyorum [MENTION=10082]Incubus[/MENTION]

arkadaşın anlattıkları doğru ise satış konusu kapatılıp üye sınırsız banlanmalıdır benim düşüncem bu

Valla hocam arkadasın yaptıgı kesinlikle etik birşey değil.Ama yapacak birşeyde yok hani.Sistem sizin değil başkasının emeğini siz satıyorsunuz sonuçta.Sizin yaptıgınızda etik değil bence.Sistem sizin olup satsanız haklısınız tabi.Bence bunun satışına izin vermek bir hata.Bence forumda böyle konulara izin verilmemeli.Başkasının sistemini birine satmak bana çok saçma geliyor.Kendimce fikirlerimi belirttim iyi geceler.

Valla hocam arkadasın yaptıgı kesinlikle etik birşey değil.Ama yapacak birşeyde yok hani.Sistem sizin değil başkasının emeğini siz satıyorsunuz sonuçta.Sizin yaptıgınızda etik değil bence.Sistem sizin olup satsanız haklısınız tabi.Bence bunun satışına izin vermek bir hata.Bence forumda böyle konulara izin verilmemeli.Başkasının sistemini birine satmak bana çok saçma geliyor.Kendimce fikirlerimi belirttim iyi geceler.

peki ya enesen4 günlerce haftalarca internetin altını üstüne getirmiş emek vermiş ve bu sistemi bulmuş diyelim bu durumda ortada haksızlık söz konusu değil mi?

peki ya arkadaş günlerce haftalarca internetin altını üstüne getirmiş emek vermiş ve bu sistemi bulmuş diyelim bu durumda ortada haksızlık söz konusu değil mi?

Elbette haksızlık söz konusu yapılacak olan şey satış yapan arkadasın banlanması gerek.Ama bundan böylede bu tarz satıs konularının yasaklanması gerek bence.

Benim başıma böyle bir olay gelse sistemi yayar olayı bitirirdim.Çok pis huyum var ya , pire için yorgan değil evi bile yakarım :) Kimsenin beni enayi yerine koymasına izin vermem.

Foruma yaklaşık 2 senedir üyeyim hiç böyle bir konu açacağım aklıma gelmezdi

Forumda telefon sistemleri ve tasarım üzerinde yogunlasmıs sekilde gidiyorum. Ve öğrencilik hayatımı da bu şekilde devam ettiriyorum. Foruma da her şekilde yardımcı olmaya calısıyorum. En önemlileri de gene telefon sistemleri buldugum en iyi sistemleri paylasmaya calısıyorum skype tan mesajlar geliyor yardımcı olabilecegim kadarıyla yardımcı oluyorum forumda anlattıgım halde arkadasların bilgisayarlarına girip tekrar anlattıgım da oluyor. Allah razı olsun hepsinden dualarını da alıyorum.

Ek olarak mail acan arkadaslara yada youtuberlara bu konuda yardımcı da oluyorum sistem satıyorum anlatıyorum günümü ayırıyorum sürekli cözümlerle onlara yardımcı oluyorum. Sürekli verilen para karsılıgında sistem arastırıp en stabil sistemleri ellerine veriyorum. Stabilitesi için uyarıyorum arkadaslar paylasmayın gerekirse tek ip tek numara alın bu sistemlerden diyorum. Sistem çöküyor tüm gecemi ayırıp tekrar sistem anlatıyorum.

Simdi olay şu biraz önce satıs konusu acan arkadasa
Konu linki
http://www.ytpara.com/konu-disi/96187-satilik-onay-sistemi.html

O kadar uyarmama rağmen paylasmayacagını garanti etmesine ragmen gelip satışını yapıyor. bu sistemi kullanan diger arkadaslara bunun garantisini yapıp ve satmayacaklarını paylasmayacaklarını garantiledikten sonra sistemi verdim. Simdi bu olay ayıp değil mi arkadaslar. Biraz önce skype tan mesaj attım diyor ki satış yapamazsın demedin kanıtlarınla ss alıp istedigin şikayet konusu acabilirsin . O da iyi biliyor ki ben bütün işlemlerimi team weaver ile yapıyorum ve bu tür kayıtlara gerek duymuyorum. Ben insanlara güveniyorum

[MENTION=48076]Captain Price[/MENTION], [MENTION=12971]uayaz647[/MENTION] [MENTION=12281]xxTuRKuaZxx[/MENTION]

sistemi alan arkadaslara basta dedigim gibi sistemi paylasmayın ki sistem sonuna kadar yaşasın bu arkadaslar da umarım benim dediklerimi tastiklerler.
Ek olarak 5 kişiye satacakmıs arkadas sistemi ben arkadasa 150 tl den verdim sistemi arkadas 175 den 5 kişiye satacakmıs. Zaten sistemin saglam kalmıyacagını kendiside biliyordur.

Bir de benimle alısveris yapan diger arkadaslar bilirler ki Bunun içinde mertte dahil paraları bende kalmaz sonuna kadar kullanırlar verdigim sistemler biter yenileriyle desteklerim yada parasını iade ederim garanti veririm.
Sistem alısverisi yaptıgım bir sürü mail acan arkadas var bu arkadaslar da konuya davetliler onlarda yaptıgım hizmetleri yazarsa sevinirim

Ek olarak: Sistem arayan arkadaslar sistem bulmak kolay iş değildir. Bilgi arastırma ve bir sürü zaman gerekir.

Senin ne kadar dürüst ve yardımsever olduğunu anlatmaya gerek yoktur. Bunu herkesin bildiğine eminim. Sen olmasaydın kanal açmak, mail onaylamak bizim için hayaldi. Sistemin daha uzun ömürlü olması hususunda yapmış olduğun uyarıya gerek bile yokken böyle bir satış konusu açılması şaşırttı beni. Sistemin uzun ömürlü olması için başkalarına satılması, paylaşılması bir kenara satışı yapan arkadaşın yaptığı hiç etik değil. Ticari ahlaka uymadığı gibi hala yaptığının doğru olduğunu savunması ayrıca üzücü. Bence [MENTION=9224]mNote[/MENTION] [MENTION=11620]era[/MENTION] bu konuya el atıp gerekeni yapması gerektiği kanaatindeyim...

sistem bulmak hiç kolay birşey değildir.
ayrıca sistem bulmaktan daha zor birşey daha vardır;
sistemi diğer insanlara gösterip anlatmak.
tek tek teamviewer ile bağlanıp her detayı tek tek bütün sattığı kişilere göstermek gerçektende zor bir iş
ki 150 TL'ye yapılacak bir iş değil ama o insaflı davranıp uygun satmıs..

şimdi bence derhal o konunun kapanması ve arkadaşın bir süreliğine banlanması gerekiyor
nacizane fikrimdir.

Evet bende dün Enes hocamla bir sistem üzerinde anlaştım nitekim kendisi A'dan, Z'ye sistemi tanıttı gösterdi. Ayrıca aynı sistemi bu arkadaşın da kullandığını söyledi ve Enes hocamla karşılıklı şekilde sistemin forumda paylaşılmayacağı konusunda anlaştık bu şekilde diğer arkadaşı da uyardığını öğrendim.

Çok seviyeli ve iyi bir ticaret yaptık Enes hocamla ancak herkesin o kadar ticaret ahlakı çerçevesinde davranmasını bekleyemeyiz. Sistemi başkasından öğrenip-satın alıp paylaşmama konusunda uyarı alan arkadaşın bugün forumda satışını yaptığını görüyorum ve de kınıyorum. Gereğinin yapılmasını forum yönetimi tarafından bekliyorum.

Şahsen...

Söz konusu arkadaş dışında sattığım diğer kişiler için anternatif sistem temin eder, ardından bahsi geçen sistemi ifşa ederdim.

Etik mi? değil, yapmasına bir mani var mı? yok...

"Ben insanlara güveniyorum"

Sözünde durdum. yaptığın en büyük hata herkesi kendin gibi sanmandır. özelliklede ahlak ve güven konusunda.

Bilmiyorum aynı sistem mi 1 senedir 65 dolara satıyorlar.Diğer hesaplar için extra modül de almak gerekiyor.

[MENTION=8229]diray67[/MENTION] 'ninde belirttiği gibi [MENTION=14909]enesen4[/MENTION] bu yöntemi sattığı herkese teamviewer ile bağlanır ve tek tek a dan z ye tüm adımlarını üşenmeden anlatıyor

yani [MENTION=14909]enesen4[/MENTION] hem kendi buluyor yöntemi hemde nasıl kullanılması gerektiğini adım adım anlatıyor, elbetteki sistem enesen4 ün değil ancak kendisi yöntemi çözmüş ve sattığı kişilere tek tek nasıl yapıldığını saatlerce göstermiştir

sizce burda [MENTION=14909]enesen4[/MENTION] ün hiç mi hakkı yok,
[MENTION=11620]era[/MENTION] [MENTION=10082]Incubus[/MENTION] [MENTION=9224]mNote[/MENTION]

Son düzenleme:
@diray67 'ninde belirttiği gibi @enesen4 bu yöntemi sattığı herkese teamviewer ile bağlanır ve tek tek a dan z ye tüm adımlarını üşenmeden anlatıyor

yani @enesen4 hem kendi buluyor yöntemi hemde nasıl kullanılması gerektiğini adım adım anlatıyor, elbetteki sistem enesen4 ün değil ancak kendisi yöntemi çözmüş ve sattığı kişilere tek tek nasıl yapıldığını dakikalarca göstermiştir

sizce burda @enesen4 ün hiç mi hakkı yok,

bu dediklerinizi para almadan yapmış olsaydı dediklerinizde haklı olabilirdiniz ama ben sistemin ücretini kendisine ödedim

bu dediklerinizi para almadan yapmış olsaydı dediklerinizde haklı olabilirdiniz ama ben sistemin ücretini kendisine ödedim

tamam sizinde dediğiniz gibi sistemin ücretini ödediniz
kullanmak için aldınız
ben bunu satcam diyerek almak isteseydiniz sizede 150 TL ' den mi satardı ?
ya da size satarmıydı ?

muhabbetleri kes ya lanet olsun böyle yamyamlıklara

illet herifler 3 kurus icin düştüğünüz hallere bakın lanet olsun

tamam sizinde dediğiniz gibi sistemin ücretini ödediniz
kullanmak için aldınız
ben bunu satcam diyerek almak isteseydiniz sizede 150 TL ' den mi satardı ?
ya da size satarmıydı ?

evet doğru satmak için almadım ama satmak zorunda kaldım üzgünüm...

eğer olay dediniz gibi ise satan arkadaş banlanmalı böyle terbiyesizlik olmaz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri