Skype gibi Online bir konferans olsa daha iyi olur.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Nacizane kişisel fikrimi yazmak istedim amaç eleştiri değil lütfen yanlış anlaşılmasın...
Bakıldığında yaptığımız işin elle tutulur bir yanı yok, %99 umuz bizim olmayan içerikleri birşekilde yeniden yapılandırarak yt ortamına yüklüyor ve bu şekilde para kazanıyoruz...
Aynı zamanda bu kazançtan yine %99 umuz hiçbir şekilde yasal sorumluluk duyup gerektiği gibi bazı vergi ödemelerini gerçekleştirmiyoruz... (lütfen bu konu uzamasın yazmak zorunda olduğum için yazdım)
Hal böyle olunca bu gibi görüşme ve bilgi paylaşım planlarını elden geldiğince sosyal platformlarda yapmak daha mantıklı gibi geliyor, yani tamam sohbet muhabbet yada bilgi paylaşımı hoş şeyler fakat yinede göze batmamak yada kaba tabiri ile mermiye kafa atmamak lazım...
Bu tamamen şahsi fikrim, bu arada eğer bu gibi konferans görüşmelerini sosyal platformlarda yapmayı düşünürsen program konusunda birkaç önerim olabilir, daha önce çalıştığım kurumsal firmalarda buna benzer aktivitelerde bulundum...
Hayırlı akşamlar...
@jakabvo üstadin dediği gibiMerhaba hocam,
Senin yorumun gerçekten benim için hep önemli olmuştur.
Sonuçta resmi bir konferans olmayacak. Fakat 4'lük normal hayatta nasıl anlatım yapacaksam o şekilde yapabileceğim programlar varsa 1-2 tane isim yazabilirsen çok sevinirim.
Eğer online olacaksa(kaldıki oylamada da gördüğüm kadarıyla bir çok kişi istiyor ama vakti yok veya ulaşım yapamıyor.)
Programdan istediğim beklentiler:
1) Ben konuşma yaparken tüm izleyicilerin ekranına benim bilgisayarda yaptığım işleri görmesini ve sesimi duymasını istiyorum. (Sağ alt köşede beni görebilirler veya görmeyebilirler. Farketmez programın yapısı nasıllsa öyle olur.).
2) Ben gerektiği yerlerde soru cevabı açacağım soru sormak isteyenler sırayla sorulsun istiyorum. Yoksa her bir ağızdan 2-3 kişi soru sorabilir. Eğer bu mümkün değilse benim konferansdan bir kişiyi atabilmem gerekiyor. Yani kasıtlı olarak birşeyler diyor araya giriyor veya küfür v.s. ediyorsa yani bir çözümü olması gerekiyor.
3) Link ile herkesin girebilmesi değilde bir tür davetiye ile girilebilmesini istiyorum.
4) Eğer mümkünse başka katılımcılardan konferans sırasında beyin fırtınası gerekirse ekranını herkese açmak isterse benim tarafımdan izin ile yapılabilmesini istiyorum.
Kısacası çok şey istiyorum. Bunlara benzer çok prof bir program varsa bu iş online olarak yapılabilir. İstanbulda olan ve gelebilenlerlede konferans sonrası bir yemek ayarlıyabiliriz(tarafımdan karşılanacak).
Bu kesinlik değil sadece çok prof bir konferansı netten ayarlıyabilirsek daha çok kişiye ulaşmak adına düşünüyorum. Anketin yarın geceye kadar devam etmesi bu süreçte prof her ihtiyacı karşılamasına bağlı bakınıyorum program önerilerine açığım
hayırlara vesile olur inşallah hocamTelifli video bulmayı anlarmıycam ki. Telifi olmayan, youtube da bulunmayan pratik kaynak ihtiyacı gidermeyi anlatcam. Yoksa dediğin gibi yasal olmayan bir konferans olur. Orada anlatcaklarım renderlı video atın değil, orjinal video atma olayı ve gayet kolay birşey. Fakat çalışma şeklini öğrenmek gerek. Bu işi günde 1 saat civarı yapıpda iyi para kazanamayanlar için 10 numara olarak düşünüyorum. İyi para kazananlar içinde çok ciddi artış yapacağını düşünüyorum. Ben bir bot sahibiyim, herkesin taktikleri benim gördüğüm şeylerdir. Benim anlatacaklarım ise en başarılı ve uzun ömürlü kanallar ile bugün telif gelecek mi diye yatağa girmeden geçen yoldur. Şahsen bir çok kanalımı bir çok derken binlerce kanalımı ayda bir defa kontrol etmem kapandımı açık mı diye. 100k hit üstünde yüzlerce kanalım var. Bunları göstericem neler yaptığımı anlatıcam. Kısmen ben youtube atılacak videonuz youtube için özgün olacak diyebilirim. Yani youtube un en sevdiği kanal türü şeklinde kanallarınız olacak. Herkes bir çizgi film furyasına kapılmış gidiyor. kaç kişinin pizza tarifi kanalı var? Kaç kişinin veya yemek tarifi kanalı var? Kaç kişi prof yemek sitelerinin videolarını youtube atıyor? Konferansımda videoyapın özgün içerik bulma bölümünü anlatacağım. Ve bir bomba etkisi çıkacak. Kısaca ben youtube to youtube yerine özgün içerikleri youtube a kolay bulma ve kolay yükleme olayını anlatacağım. Yani bildiğiniz şeyler olması neredeyse imkansız bilipde çalışan varsa benip yaptığım şekilden uzak yorucu şekilde çalışıyor demektir.
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.