Webmoney - Paypal Alternatifi! [Anlatım-Destek]

Bi arkadaşın isteği üzerine, Kaç kişi Paypaldan Webmoneye geçiyor?

• Webmoney kullanmaya başlıyorum

Oy: 219 65,8%
  • Paypal Devam edeceğim

Oy: 114 34,2%

• Kullanılan toplam oy
    333
  • Anket kapatılmış .
Aradım aradım bulamadım. Webmoney hesabımızı kapatma gibi bir seçeneğimiz yok mu?

arkadaslar webmoneyde tekbir cuzdandan para cekmek ıcın masaustu uygulamasını yuklemek gerekıyormu

Hocam WebMoney Keeper proğram daki cüzdanları nasıl birleştiriyoruz

Yaklaşık 2 ay önce bozum yapmak isterken yaptığım hatadan dolayı kodum TRZ yerine AZE olarak geldi ve skype'daki webmoney yetkilisine sorunu ilettim. Paranın Azerbaycandaki bir bankaya transfer olduğu ve Haziran ayı içinde sorunun düzeltilip paranın hesabıma geçeceği söylendi. Fakat geçmedi. Temmuz ayında sorunumu tekrar ilettim, 8 temmuzda işlemin yapılacağı bilgisi verildi fakat yine yapılmadı. Tekrar yazdım, akşam 9'dan sonra yazmam istendi. Akşam 9'dan bu saate kadar tekrar tekrar yazdım, yine cevap alamıyorum. İşin 'ilginç' kısmı, yanımdaki arkadaşın sorularına skype üzerinden cevap veriliyor fakat bana cevap yazan yok. Artık bunun altında art niyet aramaya başladım. Kurumsal olduğunu iddia eden bir şirketin bu şekilde hareket etmesi ne kadar doğru? Neden verilen söz tutulmuyor, ve söz tutulmadığında neden kimse cevap yazmıyor, ben neden muhatap bulamıyorum? Gerekirse skype ekran görüntülerini de buraya koyabilirim.

Yaklaşık 2 ay önce bozum yapmak isterken yaptığım hatadan dolayı kodum TRZ yerine AZE olarak geldi ve skype'daki webmoney yetkilisine sorunu ilettim. Paranın Azerbaycandaki bir bankaya transfer olduğu ve Haziran ayı içinde sorunun düzeltilip paranın hesabıma geçeceği söylendi. Fakat geçmedi. Temmuz ayında sorunumu tekrar ilettim, 8 temmuzda işlemin yapılacağı bilgisi verildi fakat yine yapılmadı. Tekrar yazdım, akşam 9'dan sonra yazmam istendi. Akşam 9'dan bu saate kadar tekrar tekrar yazdım, yine cevap alamıyorum. İşin 'ilginç' kısmı, yanımdaki arkadaşın sorularına skype üzerinden cevap veriliyor fakat bana cevap yazan yok. Artık bunun altında art niyet aramaya başladım. Kurumsal olduğunu iddia eden bir şirketin bu şekilde hareket etmesi ne kadar doğru? Neden verilen söz tutulmuyor, ve söz tutulmadığında neden kimse cevap yazmıyor, ben neden muhatap bulamıyorum? Gerekirse skype ekran görüntülerini de buraya koyabilirim.

Yaptığınız şahsi bir hatadır. Yazınızda içerik hatası var. Para oraya gitmemiş.

-- SİZ BİLEREK, GÖREREK, 3 TANE AYRI ONAY VE UYARI MEKANİZMASINDA BU İŞLEMİ KABUL ETTİĞİNİZİ BELİRTEREK İŞLEMİ ORAYA GÖNDERMİŞSİNİZ.

Dolayısı ile sistemimizde chargeback yoktur. Bu ödemeyi artık gönderdiğiniz yerin bize iade etmesi gerekir ki size geri iade edebilelim.

Geri iadesi için prosedürler mevcut maalesef ki.

Parayı Azerbaycanda bir bankaya göndermişsiniz. Bu bankanın şubelerinden kodu vererek gidilip para çekilebiliyor. Bankanın bu ödemenin şubeleri tarafından yapılmadığını bulması gerekiyor.

Ardından uluslar arası bir iade olacağından gerekli dökümantasyonun yapılması gerekiyor.

Bu da süreç alıyor. Yani siz parayı direkt WebMoney servisine değil. Bir bankaya yanlışlıkla olsa da (ki 3 doğrulama aşaması geçerken fark edebilseniz sorun yaşanmayacaktı) göndermişsiniz.

Elbette gönderdiğiniz ücret size gönderilecek. Ama vakit alıyor maalesef. WebMoney servisi olsaydı direkt hemen geri alırdınız zaten.

Baştan okursanız 'yaptığım bir hatadan dolayı' ibaresi dikkatinizi çekecektir.

Bunlar daha önce defalarca bahsettiğiniz teknik detaylar. Sorun bu paranın ne zaman yatacağı değil aslında, sorun kurumsal ve geniş bir hacimde çalışan şirketin sorunun ne zaman çözüleceğine dair net bir tarih verememesi. Sorun destek hattınızın son dönemde yeterli ve doğru servis sağlayamaması, konuyu sürekli bir sonraki vardiyaya aktarması. Sorun verdiğiniz tarihte işlem gerçekleşmeyince gereken açıklamayı yapmayışınız, sessiz kalışınız. Neyse, skype üzerinden de belirttiğim gibi beklemedeyim. İlginiz ve desteğiniz için teşekkürler.

Bunlar daha önce defalarca bahsettiğiniz teknik detaylar. Sorun bu paranın ne zaman yatacağı değil aslında, sorun kurumsal ve geniş bir hacimde çalışan şirketin sorunun ne zaman çözüleceğine dair net bir tarih verememesi. Sorun destek hattınızın son dönemde yeterli ve doğru servis sağlayamaması, konuyu sürekli bir sonraki vardiyaya aktarması. Sorun verdiğiniz tarihte işlem gerçekleşmeyince gereken açıklamayı yapmayışınız, sessiz kalışınız. Neyse, skype üzerinden de belirttiğim gibi beklemedeyim. İlginiz ve desteğiniz için teşekkürler.

Doğru anlamış mıyız?

1) İşlemi hatalı şekilde yapıyorsunuz.

2) Parayı bir WebMoney servisine değil, Azerbaycan'da bir Banka'ya atıyorsunuz.

3) Sistem sizi toplamda 3 kez durun emin misiniz şeklinde uyarıyor: a) İlk kurumu seçerek işlemi yapacağınız , b) İşlemi tamamladığınızda uyarı metni olarak c) Fatura ödeme esnasında + SMS doğrulama ekranında. Bunların hepsine onay verdiğinizden chargeback ortadan kalkıyor.

4) Günün neredeyse 20 saati online durumda olan bir destek hattımız var.

5) Burada hata sizde olsa ve hiç bir hukukuki hak talep edemeyecek olmanıza rağmen (şu anda gidip parayı Azerbaycan'daki servisten çekin demek aslında hukuki olarak hakkımız ki hizmet sözleşmesini kabul ettiniz ödemeyi yaparken) sizin için gerekli tüm hamleler yapılmış, paranızın iadesi için gerekli banka ile görüşmeler tarafımızdan tamamlanmış. Artık bankaya verilen bir süre var ve bu sürede bankanın iade etmesini bekliyoruz. Yani ücretsiz olarak hukuki takibatınızı da destek hattımız gerçekleştiriyor.

6) Ve tüm bunların yanında kesinlikle destek hattımız kötü hizmet veriyor.

7) Bu şekilde cevap vermek istemezdik ama, yukarıdakilerin binde 1'ini bulamadığınız hizmetlere daha az acımasız eleştiriler yapıyorsunuz.

Anlayışınız için teşekkürler.

Tekrar merhaba,

Yetkili taraf ile tekrar görüşüldü. Parayı önümüzdeki hafta içi size geri iade etmiş olacaklarını ilettiler. Biz hafta içi yine hatırlatıyor olacağız. Size ulaşınca bizim de sorguyu durdurmamız için bize bilgi vermenizi rica edeceğiz.

Teşekkürler.

Webmoney Keeper uygulaması ile oluşturdugumuz cüzdanları silebiliyormuyuz. Daha önce silebilen oldumu acaba ?

Herkese merhaba,

Daha önceki süreçte bizden USD ile ödeme yapmamızı talep etmiştiniz. Biz de gerekli adımları atacağımızı belirtmiştik. Gerekli raporu haftalar önce sunduk. Gerek üst yönetim gerek partnerlerimiz projeyi onayladı. Sistem entegrasyonu yarın başlatılıyor.

Servisin hazırlanması ve stres testleri ile süreç tahminen 1 ay alacaktır. Şu anda şu kesin ki sistem başlatıldı. Artık sadece hazır olmasını bekliyoruz.

Bilgilerinize sunar. Bol kazançlar dileriz.

Desteğinizde bir kişi var kim bilmiyorum ama sanki bizle dalga geçiyo, yaklaşık 5-6 sn alıcak bi soru sordum cevabı çok basit evet ya da hayır diyicek gelip bana diyo ki bunumu sormuştunuz hahaha gerçekten bunumu sordunuz sonrada gelip özür diliyo falan biraz yaş ortalaması büyük kişileri çalıştırın destekte şu forumdaki spamcılar olmasa kim kullanıcak webmoney sistemini ? Emin olun Türkiye' de webmoneyi tek kullanan kişiler de bizleriz!

Son düzenleme:
Desteğinizde bir kişi var kim bilmiyorum ama sanki bizle şey geçiyo, yaklaşık 5-6 sn alıcak bi soru sordum cevabı çok basit evet ya da hayır diyicek gelip bana diyo ki bunumu sormuştunuz hahaha gerçekten bunumu sordunuz sonrada gelip özür diliyo falan biraz yaş ortalaması büyük kişileri çalıştırın destekte şu forumdaki spamcılar olmasa kim kullanıcak webmoney sistemini ? Emin olun Türkiye' de webmoneyi tek kullanan kişiler de bizleriz!

Öncelikle Türkiye'de yüz binlerce kullanıcımız bulunmakta. Forumunuza saygımız elbette çok yüksek ki zaten canlı destek birimlerimizi sizler için ekstra olarak geliştirdik. Her geçen gün de daha fazla yatırım yapıyoruz bu alana.

Soruna gelince ise, sanırız haklısınız bazen yazılı olunca mimikler olmadığından ya da konuşma dili olmadığından arkadaşlar bazen durumu anlayamayabiliyor. Unutmayınız ki çok kompleks bir sistem için destek veriliyor. Herkesin uzmanlık alanı farklı oluyor. Anlayışlı olmanızı rica edeceğiz. Sorununuzu anlaması arkadaşın belki geç olmuştur. Ama yine en fazla bu sebepten yarım saat kaybetmişsinizdir. En azından bunun da yine bir çok sisteme göre daha hızlı olduğunu düşünüyoruz.

Ancak önerinizi de inceleyip değerlendireceğiz.

Teşekkürler

[MENTION=25721]WebMoneyTürkiye[/MENTION] merhaba hocam. Limit olayı ne durumda bu arada? Günlük 2000 dolar olayını aşabilirsek bizleri azda olsa bir sıkıntıdan kurtarmış olursunuz. Çalışmalarınız ne durumda bu konuda?

[MENTION=25721]WebMoneyTürkiye[/MENTION] merhaba hocam. Limit olayı ne durumda bu arada? Günlük 2000 dolar olayını aşabilirsek bizleri azda olsa bir sıkıntıdan kurtarmış olursunuz. Çalışmalarınız ne durumda bu konuda?

Gerekli başvurular yapıldı. İzin bekleniyor. Aslında biz karar veriyor olsak bizim başlatmak istediğimiz günde 5 K ve ayda 40 K

[MENTION=15118]WebMoneyTürkiye [/MENTION]

Üye olurken türkçe karakter kullandım soyadı kısmında farketmeden nasıl düzeltebiliriz.

birde para çekmek için illa kimlik resmimizi göndermemiz şartmıdır

[MENTION=15118]WebMoneyTürkiye [/MENTION]

Üye olurken türkçe karakter kullandım soyadı kısmında farketmeden nasıl düzeltebiliriz.

birde para çekmek için illa kimlik resmimizi göndermemiz şartmıdır

WMID nizi özelden ya da canlı destekten bize iletir misiniz? Basit bir sorundur hemen çözülebilir.

Bozum Yaparken güncel dolar kuru üzerinden bize bildirse iyi olmazmı 100 doları kesinti ile birlikte 2.68'den 268 TL'ye bozulacak dese sonradan 2-3 gün gecikince 250 gelmese mesela artsa da azalsada.

Ama ben bozum yapdığımda hesapladığımla hesabıma gelen para arasında uyuşmazlık oluyo en azından oraya hesaplama aracı yapsınlar şu kadar para gelcek diye :) yada 500 dolarınız 3 gün sonrada olsa 2.68 yada şu fiyattan yatacak desin.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri