Youtube Google Vergi (ANA KONU)

Bana sahte yalandan yazdı diyenler olmuş. 17.03.2020 yani bugün saat 15:00 da randevu aldım. 1.5 senedir youtubeden para kazanmadım. 2013 gibi youtubeye başladım Serkan abinin videolarıyla. Fazlasıyla para kazandım. Yarın görüşme sonrası detayları yazarım. Benim düşüncem hep ülkeye para sokuyoz dolar sokuyoz ülkeye diyerek oldu. Ülkede bizim gibi 10 bin adam olsa dolar 3 lira olurdu. Ülke bize teşvik vereceği yerde vergi alırsa ayıp eder. Biz tamamen yurt dışındaki parayı ülkeye sokan insanlarız. Turistten hiçbir farkımız yok benim gözümde. Eğer ki izlenmelerim Türkiyeden olsa alsın istediği kadar KDV falan ama yurt dışı izlenme ve reklamlardan KDV ve gelir vergisi istemesi saçma oluyor. Şuan E ticaret yapıyorum ve yurt dışı hesabımda iyi rakamlarda para var. Vergi barışını da yarın soracağım ne kadar para girdirirsem benim vergide indirim veya silinme olur.

görüşme yaptınız mı? detay verir misiniz?

Arkadaşlar oradaki memurla konuştum siz geliri googleden almanız lazım bizden istiyorsunuz. O da haklısın ama google'la bir yaptırım uygulayıp bu parayı alamıyoruz dedi. Biz ülkeye para girdiriyoruz. Ülkenin bize destek çıkması yerine bizden vergi istiyor falan dedim. Yardımcı olmaya çalışacam dedi. Belki bir yerden bir yasa bulup kurtulabilirim çok küçük ihtimal. Çifte vergilendirmeyi sordum; İrlanda vergi cenneti dedi orada google vergi vermemek için oradan gönderim yapıyor dedi. Ne kadar gider varsa hepsini göstermemiz lazım. Zamanında vds aldık onların ücretleri, leptop pc faturaları. Bana kanallarımın linkini sordu. Şuan açık olan kanallarım hala var. Onlardan birini söyledim. Ama para kazanmaları kapalı. %1 Türkiye izlenme oranı var. Çoğu kanallarımızda da öyleydi zaten. Vergi memuru daha fazla araştırma yapıp dönüş sağlıyacak. Bakalım. Varlık barışından büyük ihtimal yararlanamıyoruz. Onu da sordum. O sadece yurt dışında olan paranın sadece %1 inden vergi alarak ülkeye girdirme olur dedi. Bu olayla onu birleştiremeyiz dedi. Ben para girdireyim %1 ödeyim burada ki borçları silin dedim. Olumsuz konuştu. Aklıma gelen bunlar zaten 30 dk falan konuştuk. Pek bilgisi yok. Sadece bizleri youtuber sanıyorlar.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Arkadaşlar oradaki memurla konuştum siz geliri googleden almanız lazım bizden istiyorsunuz. O da haklısın ama google'la bir yaptırım uygulayıp bu parayı alamıyoruz dedi. Biz ülkeye para girdiriyoruz. Ülkenin bize destek çıkması yerine bizden vergi istiyor falan dedim. Yardımcı olmaya çalışacam dedi. Belki bir yerden bir yasa bulup kurtulabilirim çok küçük ihtimal. Çifte vergilendirmeyi sordum; İrlanda vergi cenneti dedi orada google vergi vermemek için oradan gönderim yapıyor dedi. Ne kadar gider varsa hepsini göstermemiz lazım. Zamanında vds aldık onların ücretleri, leptop pc faturaları. Bana kanallarımın linkini sordu. Şuan açık olan kanallarım hala var. Onlardan birini söyledim. Ama para kazanmaları kapalı. %1 Türkiye izlenme oranı var. Çoğu kanallarımızda da öyleydi zaten. Vergi memuru daha fazla araştırma yapıp dönüş sağlıyacak. Bakalım. Varlık barışından büyük ihtimal yararlanamıyoruz. Onu da sordum. O sadece yurt dışında olan paranın sadece %1 inden vergi alarak ülkeye girdirme olur dedi. Bu olayla onu birleştiremeyiz dedi. Ben para girdireyim %1 ödeyim burada ki borçları silin dedim. Olumsuz konuştu. Aklıma gelen bunlar zaten 30 dk falan konuştuk. Pek bilgisi yok. Sadece bizleri youtuber sanıyorlar.

Kusura bakma. Özür dilerim.

geçmiş olsun hocam aynı süreçleri ben de geçtim. pek bilgileri yok. senden benden bilgi alıp bize satacaklar. ayrıca bizden yanaymış gibi görünüp yas neyse onu uyguluyorlar. size ne yapacaklarını söyleyeyim yüzde 5 gider kabul edecekler geri kalan üzerinden gelir vergisi+ vergi ziyan cezası+aylık yüzde 2,5 gecikme faizi + yurtiçi yurdışı farketm,iyor %18 kdv ve onun da cezaları
şeklinde vergi çıkaracaklar.

Bunu şimdiden gidip peşin peşin odesek olmuyor mu?

Lenovo P2a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bilgileri yok kabul etmeyin mahkemeye kadar yolu var. Sizin kanalınız var yok kimse bilemez. Gelen sadece paraya göre laf ediliyor. Kdv vs işleri için şirket kur vs hiç kabul etmeyin imza da atmayın derim.

Arkadaşlar işin kötü tarafı bu bilgisizler. Bilgisiz birine istediğin kadar anlat adamlar anlamıyor. Kdv ve gelir vergisi vereceksin o kadar deyip kestiriyor. Mahkeme vb süreçler uzun işler kimi kime şikayet ediyorsun. Dua edin mayısta yapılandırma çıksın ufak bi meblağ öder kurtuluruz. R10 da görüştüğüm arkadaşların çoğu matrah arttımı yapılandırmasıyla kurtulmuş bu işten kimi de kazancının %50 sini gider yazdırmış kalan %50 üzerinden kdv ve gelir vergisi vermiş. İnşallah mayıs ayında bu yapılandırma çıkar.

Dün yeni incelemeler için müfettişliğe gittim. Önceki inceleme sonuç raporunu sordum biz gönderdik vergi dairesine dediler. Oradan vergi dairesine uğradım. Şuan imzada imiş 1 haftaya gelir sana dedi. 65 ihtar dan ceza yazıldığını söyledi. Rakam yüksek felan dedi miktarı söylemedi bekliyorum bakalım gelince nereden ne yazmışlar % kaç vergi vs detaylı yazarım.

Dün yeni incelemeler için müfettişliğe gittim. Önceki inceleme sonuç raporunu sordum biz gönderdik vergi dairesine dediler. Oradan vergi dairesine uğradım. Şuan imzada imiş 1 haftaya gelir sana dedi. 65 ihtar dan ceza yazıldığını söyledi. Rakam yüksek felan dedi miktarı söylemedi bekliyorum bakalım gelince nereden ne yazmışlar % kaç vergi vs detaylı yazarım.

Mahkeme süreci ile ilgili araştırma yaptın mı? Yani kazanılmış emsal davalar var mı? Kazanma ihtimalin nedir?

65 ihtar nedir acaba

ben bitcoinde bu geçmişe dönük vergi olayında sorun yaşamamak için parayı hesabıma çekmeyip bekletmiştim. vergi kesildiğinde dahi hedeflediğim bi miktar bana kalsın diyip 1 hafta daha kriptoda durmaya karar vermiştim. kararı verdiğim andan itibaren durmaksızın çöküş yaşadım ve hemen hemen tüm portföyü erittim. ne korkutmuş bu vergi muhabbetleri zamanında. o zamanlar bitcoinin vergisi olup olamayacağına dair net bi kanaat de yoktu şimdi olsa direkt çeker giderdim. bu işler çok sıkıntılı.

Mahkeme süreci ile ilgili araştırma yaptın mı? Yani kazanılmış emsal davalar var mı? Kazanma ihtimalin nedir?

Raporu görmeden mahkeme için net bir şey söyleyemem. Rapor geldikten sonra müfettiş nereden ne kadar yazmış ne yapmış göreceğiz ona göre dava açmayı düşünüyorum. Zaten KDV yazdığı için dava açıcam.

65 ihtar nedir acaba

Onu bende anlamadım her ihtarda 10 sayfa rapor var dedi. Kullandıkları bazı terimleri anlamadım.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri