Kanalının para kazanması devre dışı bırakılanlar ve merak edenler BURAYA

• Kullanıcı Strider
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Kapatılan Hesaplar & Ban Sorunları
Bu adam doğru konuşuyor güzel tespitler bunlar dışında kafa bulandırmanın gereği yok herşey net bence de.

Aynen öyle! ''Dünya genelinde engellendi'' Bu İbareyi gördüğünüz anda o kanalı yok edin diyorum.Başka da birşey demiyorum

Aynen öyle! ''Dünya genelinde engellendi'' Bu İbareyi gördüğünüz anda o kanalı yok edin diyorum.Başka da birşey demiyorum

Imkansiz gibi birsey bu soylediginiz. Azonce kontrol ettim,neredeyse tum kanallarimda 7-8 tane dunya genelinde engelleme vardi. O zaman tum kanallari silmek lazim.

ben kendi sorunumu cok gec cozdum. ama iş işten geçti :(

zamanında bir kanal açmıştım ve buna bağlı 10-15 civarı alt kanalım vardı. bir iki alt kanal telif ve topluuktan kapandı. sonrasında sırayla hepsi kapandı gitti.

araba kazaları yukledigim ana kanala da giriş yapamadım . o da kapandı sanıyordum. adsense den gelen maillerde o kanaldaki ihtarlar nedeniyle kanalların para kazanmaya kapatıldığı yazıyormus ama hiç dikkatimi çekmedi.

kanallar peş peşe kapanınca maile dikkat ettim. ben mailde hep ilgili kanal için uyarı verdiğini sanıyorudm.

kısacası kapandığı sandıgım fakat açık konumda olan kanal beni yaktı. o gmail hesabını youtube kanalı vs herşeyi sildim ve yeni bir kanal açtım. bakalım ne olacak, ama umudum yok. sanırım bu kapı kapandı :(

1 kanalın para kazanmasının devre dışı kalabilmesi için:

2-3 Dünya Geneli yemek yetmiyor, en az 10 civarı Dünya Genelli video o kanala yüklenmesi gerekir.

O yüzden 1 dünya geneli aldınız diye kanalı direk silmeyin.

Arkadaşlar merhaba,

Yazdıklarınız kesinlikle doğru. Artık özgün içeriğe yönlendiriyor youtube ve günden güne özgün içeriklerin artmasıyla da eli güçlendi youtube un. Bir nevi köprü ve ayı-dayı meselesi... Ya özgün çalışacaksın diyor ya da spamcıysan daha kontrollü az kanal açacaksın yoksa açtığın yüzlerce kanaldan biri giderse tüm kanalların zaten gidici diyor youtube.

Sorularınızın cevabı, genellikle bakir içerikler yüklüyordum :) yt-yt neredeyse hiç çalışmıyordum ancak bir kanalımdaki 2 teliften dolayı tüm kanallarım gümledi. Tekrar açtığım hesaplarda önce aktif oldu sonra güm... Etiketlerde ve açıklamada spama düşmemeye özen gösterirdim, niche falan da yoktu.Yani videolar bana ait değildi ama neredeyse mükemmele yakın çalışıyordum, bir kanalımdaki 2 telif hariç :D

Tavsiyem uzun vadede, yavaş yavaş gerçekleştirebileceğiniz kategorilerde "özgün kanallar" açmaya başlamanız. Kısa vadede ise günü kurtaracak kadar spam çalışması :D Ben başladım bile özgüne, eğer youtube u iyi gözlemlerseniz sizler de kendinize özgü bir şeyler bulabilirsiniz inş. Bol kazanç dilerim cümleten geçmiş olsun...

1- Spamcımıydınız? Yani çok sayıda kanal ve çok sayıda video ile sureklı olarak kanal acıp vıdeo atıp arkasına bakmayanlardanmıydınız?
1hayır coksayıda video ve kanalım yoktu hergun guncel 10 15 video vardı

2- Adsensenize baglı butun kanallarınızın para kazanılması kapatıldı mı?
2 evet butun hesaplar kapatıldı

3- İlk kapatılan kanalınızda telif, uyarı vb. varmıydı?
3 hayır butun video larımı hergun kontrol eder tlif 3taraf v.s kontrol eder elden gecirirdim
tüm kanallar aynı anka kapandı toplamda 4 kanal vardı

4- "sizce" bu durumla karşılaşıyor olmamızın sebebi nedir? Sizler ne gibi yukleme yapardınız, ne gibi bir durumla karşılaştınız kısaca anlatır mısınız?
4 bu durumu kendim ile ve gördüklerim ile kıyaslayınca spam v.s saçma geliyor bana adamlar server vds vps ile günlük 1000 e yakın video aktarıyor ve bu hesaplar kapatılmıyor
ben ful haber comedi ve amine film oyun yüklüyordum ve anime hesabımdan dolayı bütün adsense ye bağlı hesaplarım 6 ay sure ile para kazanmaya kapatıldı maili aldım

kanallarım tek konu uzerine olduğu için varsayılan kullanıyordum etiketleri

benimde şuan adsenseme baglı butun kanallarım gıttı. hatta aynı anda arkadasımınkıde gıuttı. burdakı herkes bu googleplus la baglantıyı kesıp yenıden bagladımı? ben muhabbete sonradan dahıl oldugum ıcın bılmıyorum bu konu konusuldumu.
1 spamcı degıldım normal vıdeo yukluyordum.
2kapatıldı
3 telıflı kanalımda vardı.dunya genelınde engellenme oldugunda vıdeoyu gızlerdım. ama cozum degılmıs.
4 taglarıda genelde tek tek gırerdım.bazen toplu tag gırerdım ama her vıdeoda nerdeyse oızgun tag vardı.
bence youtube adsensesınde sıkıntı olan her kanalı temızlemek ıstedı ve temızledı ama sankı bu google plus olayıyla ılgılı gıbı geldı bana...

benimde şuan adsenseme baglı butun kanallarım gıttı. hatta aynı anda arkadasımınkıde gıuttı. burdakı herkes bu googleplus la baglantıyı kesıp yenıden bagladımı? ben muhabbete sonradan dahıl oldugum ıcın bılmıyorum bu konu konusuldumu.
1 spamcı degıldım normal vıdeo yukluyordum.
2kapatıldı
3 telıflı kanalımda vardı.dunya genelınde engellenme oldugunda vıdeoyu gızlerdım. ama cozum degılmıs.
4 taglarıda genelde tek tek gırerdım.bazen toplu tag gırerdım ama her vıdeoda nerdeyse oızgun tag vardı.
bence youtube adsensesınde sıkıntı olan her kanalı temızlemek ıstedı ve temızledı ama sankı bu google plus olayıyla ılgılı gıbı geldı bana...

benimde şaun tüm kanallarım gitti bağlantıyı kes birleştir dedim inşallah açılır birde tecrübeli arkadaşlar şuan itibariyle para kazanmaya kapanan kanalın parasını alabilirmiyiz / sanırım bilerek yaptılar bunu bugun ödemeler yapılacaktı

benimde şaun tüm kanallarım gitti bağlantıyı kes birleştir dedim inşallah açılır birde tecrübeli arkadaşlar şuan itibariyle para kazanmaya kapanan kanalın parasını alabilirmiyiz / sanırım bilerek yaptılar bunu bugun ödemeler yapılacaktı

sen oyle bısey yapmadanmı gıttı para kıazanmalar?

Imkansiz gibi birsey bu soylediginiz. Azonce kontrol ettim,neredeyse tum kanallarimda 7-8 tane dunya genelinde engelleme vardi. O zaman tum kanallari silmek lazim.

Hocam dunya geneli ibaresinin kanalın para kazanmasını kapatma olasılığı %70 bence hatta %80 bile diyebiliriz.

---------- Mesaj saat 15:59:00 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 15:57:26 civarında gönderildi. ----------

1 kanalın para kazanmasının devre dışı kalabilmesi için:

2-3 Dünya Geneli yemek yetmiyor, en az 10 civarı Dünya Genelli video o kanala yüklenmesi gerekir.

O yüzden 1 dünya geneli aldınız diye kanalı direk silmeyin.

1 dünya genelinde de gidebiliyor.Videonun ne kadar uzun süre kaldığına bağlı. 100k izlenen bir videoya dünya genelı gelir,ve sen bunu 2-3 gün farkedemezsen o kanalın para kazanmaya kapanma ıhtımalı %51.Eğer 10 civarı dünya geneli gelirse zaten direkt silin o kanalı :)

Hocam dunya geneli ibaresinin kanalın para kazanmasını kapatma olasılığı %70 bence hatta %80 bile diyebiliriz.

---------- Mesaj saat 15:59:00 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 15:57:26 civarında gönderildi. ----------

1 dünya genelinde de gidebiliyor.Videonun ne kadar uzun süre kaldığına bağlı. 100k izlenen bir videoya dünya genelı gelir,ve sen bunu 2-3 gün farkedemezsen o kanalın para kazanmaya kapanma ıhtımalı %51.Eğer 10 civarı dünya geneli gelirse zaten direkt silin o kanalı :)

silinci direk mimlenmiş kanalı, diğer kanallara yansımız mı acaba

Bugün ödemesi yapılanlar eylül kazançları ekim ayı kazançları kasım 22 de ödenmeye başlıyor.

Hocam dediklerin mantıklı hatta youtube dan gelen maillerde bile "Birden fazla Content ID veya teliften dolayı...." mesajı dillendiriliyor.Ama kendi kanallarım üzerinden konuşacak olursam ; Bir dizi kanalım vardı buradan hiçbir şekilde dünya çapında engelleme almadım.Sadece bildiğin telif aldım.Ve para kazanması kapatılan tüm kanallar, bu kanal referans gösterilerek kapatıldı.Yani şimdi bence burada belli bir kombinasyon var.Örneğin; Birden fazla telif + dünya çapı engellemesi veya
Bir Telif + birden fazla dünya çapı engellemesi veya
1 veya 2 Telif dünya çapı engellemesi vs yok.Şimdi benim kanallarım üzerinden soruna tekrar yaklaşacak olursak en son yazdığım gruptayım ve dediğim gibi o kanaldan kesinlikle dünya çapında engelleme vs almadım.Diğer kanalları soracak olursanız oralarda tabiki vardı.Ama gelen mailde diğer kanalların content id lerinden dünya engellemerinden bahsetmiyordu.Dediğim kanaldan bahsediyordu.Özetle; tavuk mu yumurtadan yumurta mı tavuktan...
daha önce google+ baglantı kesıp tekrar baglandıgı için bu bütün kanlların kapandıgı duusncesındeydım ama en son kapanan adsense hesabımda işin boyutu degişti ve sebebini buldum galiba..

1: 3 farklı topluluk yedigimizde noluyordu eskıden ; kanal kapanıyordu
2: 3 farklı telif yedigimizde noluyordu ; kanal kapanıyordu
3: 3, 5, 10 dunya capı engelli video yukledıgımızde noluyordu ; zurnanın zırt dedigi yer burası arkadaslar.

hemen sılıyorduk bunları ve kanalımız ıyı durumda gibi görünüyordu ama youtube bunu unutmuyordu ve aradan bir sure gecında bu kanlları parakazanmaya kapatıyordu. kanalda hiç bir telıf topluluk olmasa bıle...

sımdı yukarda yazdıklarım toplu para kazanma kapatılma olayı olmadan önceydi

bugüne gelelim. sahsi tecrubelerım ve taze gelisen olaylar
1: 3cü toluluk yedim ; kanalım kapandı = diger kanalalra zarar vermedi
2: 3.cü telıf yedım ; kanalım kapandı = diger kanallara zarar vermedi

bu iki sonuca göre ve ilk yazdıgım 3 olayla ilişkilendirme yaparsak. para kazanma kapanma nedeni tek kelime ile dunya capı engelli video yuklemenin vedigi sonuclardır.

yukleme esnasında youtube dogrulamasını yapmadıgımız ve 15 uzeri video yukledıgımızde yada dogrulama olmus olsa bıle spam yaparken yanı 100 200 500 video yuklerken ilk dunya capı video yuklendıgı anda 15 uzun videolar kanal onayı istiyor ve içerisinde 3.taraf yada dunya capı varsa onun da bulundugu kucuk kırmızı kutu normalden az buyuk oluyor ve 3. tarafmı dunya capı engellımı bakmadan sılıyordum. ve bu sekılde dunya capımı degılmı anlamıyorduk nasıl olsa bısey olmaz dıyorduk. belkide ordakilerin hespsi dünya çaı engelliydi. görmedik cunku bakmadık. eskıden birsey olmaz dıyorduk ve olmuyordu ama şimdi yandık.

uzun lafın kısası. parakazanma devre dısı olma sebebı eskıdende dunya capı engellı videolardı. şimdide benim kannatimce bu dünya çapı engelli videolar.

herkese bol kazançlar

Google açık açık paralarımızın üstüne yatıyor bunun başka bir açıklaması olamaz. Kanallarımın arasından o kadar pis kanal var dünya genelinin 3.tarafların babasını yemiş kanalım var. Aralarından hangisi yüzünden komple bütün kanalların para kazanmasını kapatacak dersiniz? Özgün ayarında çalıştığım, en çok gelir elde ettiğim, aldığım Dünya geneli ve üçüncü taraf ihtarları bir elin sayısını geçmeyen üstelik yakın zamandada değil son aldığım uyarı 2 ay olmuştur net. Gitti o kanalı sebep gösterdi Youtube. Ve bunuda tam ayın ortasında yapıyor ki bu ayın kazançları Google amcamızım cebine girsin. Gerçekten çok koyuyor adama ya. O kadar kanal var arkadaş spamın dibine vurduğum eşleşenleri bir şeyini çıkardığım kanal sebep gösterilmiyor spam yapmadığım en sağlam en temiz ve en gelirliyi sebep ediyor. İlahi adalet ne diyeyim bu haksızlığın bedeli çıkar inşallah Googledan.

1- Spam yaptığım kanallarımda vardı özgün çalıştıklarımda.

2- Google amcamız bugün beni uyardı kapatacaklarmış!

3- Sadece 1 kere kanalım kapandı oda spamden uzun zaman oluyor.

4- Sebebi Google indiregandi yapıyor başka bir şey değil.

5- Her videoya özel etiket. Asla alakasız etiket ve açıklamaya etiket doldurmadım.

Benim kanallarimin para kazanmasi bugune kadar acikti. etiketleri tek tek giriyordum. Gecen gun 6-7 tane niche eklemistim butun videolara. Ve bugun butun kanallar gitti. Hic spam yapmadim. Tek tek elle girmistim videolari. Cok defalar eslesen aldim. Toplam 6 tane telif vardi' 1tane de topluluk uyarisi.

spam nice telif eşleşen felan filan
bunların alayı bahane arkadaşlar :)
kısaca youtube ava çıktı
bence

Bildiğim kadarıyla adsense sahta tıktan kazancı olanları banlayıp paraları yayıncılara geri ödüyor (ne kadarını geri ödüyor bilgim yok). Bence bu para kazanmasını devre dışı bıraktığı kişilerin kazançlarını hiçbir şekilde yayıncıya geri ödemiyor sonunda sahte tıklama yapılıp yayıncı zarara uğratılmış değil yayıncının reklamını içerikle alakalı kişiler tıkladıkları için yayıncı istediğini elde etmiş oluyor. Tabi google da burada bizim kanalları devre dışı bırakarak hem yayıncıdan para alıyor hemde bize para ödemeyerek 2 katı fazla kazanç elde ediyor.

para kazanması kapanan kanallardan ödeme alma şansı 0 dimi beyler

para kazanması kapanan kanallardan ödeme alma şansı 0 dimi beyler

Bu ay yeni başladı uygulama kimse bilmiyor. Ancak daha önce tek kanalda olsa para kapanması kapanmışsa o kanalın ödemesi yapılmıyordu. Benimde bu ay para kazanmam kapandı 1200 Tl civarı para içeride büyük ihtimal yalan olduk.

Bu ay yeni başladı uygulama kimse bilmiyor. Ancak daha önce tek kanalda olsa para kapanması kapanmışsa o kanalın ödemesi yapılmıyordu. Benimde bu ay para kazanmam kapandı 1200 Tl civarı para içeride büyük ihtimal yalan olduk.
Google Grupları

burda müzdarip olan çok kişi var bu konudan ama bi çözüm getiren yok .

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri