Koronavirüs Salgını - Tek Konu

Bu günler zaten geçicek belki 2 ay sonra unutup gideceğiz ama bu zamanda halka fatura yardımı, maske dezenfektan yardımları yapılabilirdi. Halk olarak da tamam sokak yasağı yok ama kapalı işyerleri tatile çıkmış gibi görüyorum hala işi olmayan yaşlılar gençler dışarıda.Zorunlu dışarıya çıkan abilerime kardeşlerime çok üzülüyorum...
Maalesef 2 ay sonra unutamayacağız gibi. Belki 2 ay sonra toparlanırız sağlık olarak ama bunun ekonomi tarafı çok can yakıcak. 2020 gerçekten felaket yılı olucak sanırım dünya için.

fransız doktor ölüm tehtitleri alıyordu sıtma aşısı uygulaması yüzünden sanırım adamlar ciddiymiş doktor evinde ölü bulunmuş

Daha yeni marketten geldim dilencisinden yaslısına kadar sokakda cirit atıyor. Kusura bakmayında halkını düşünmeyen devlette ne bileyim insan sinirlenmiyor değil. Şuan vaka sayısı hizla artıp sokaga cıkma yasagı koyamayan tek devletiz sanırım. Bırakın sokagı cıkmayı adamlar evde otururken bile günlük 900 ölüleri var. Türkiyenin 10 gün sonrasını tahmin edebiliyorsunuzdur belki.

Hakikaten " evde otururken bile günlük 900 ölüleri var" bu yazın çok önemli ve doğru..

Bakan açıklaması herkes burayı kaçırıyor.
'' Şu an hastanelerimizde tedavisi devam eden hastalarımızdan 344 kişi yoğun bakımdadır, bunların 241'i entübe durumdadır. ''

- - -

Entübe olan vakaların en az %50'si bile hayatını kaybetse en az 120 cenaze daha demek.
Allah sevdiklerine sabır versin.

nette sürekli gördügm bi yazı var,her gördügümde gülüyorum...normalde devlet sokaga çıkma ysagı ilan eder,halk ısrar eder dışarı çıkmak için.bizde halk ilk günden beri sokaga çıkma yasagı gelsin diye isyan ediyor,devlet buna karşı çıkıyor.gerçektende başka ülkede görülecek bişey degil şu durum :) tabi olay ekonomi ile alakalı,hepimiz biliyoruz bunun altından kalkabilecek bi ekonomimiz yok ne yazıkki.yani yasak beklemek çok mantıksız bu durumda...bakıyoruz mesela fransada başkanları çıkmış diyor ki siz evde oturun,parayı pulu bana bırakın,o benim derdim.kimsenin maddi konuda sıkıntısı yok,o adam rahat rahat oturur evde tabi.bizde insanların çogu zorunlu olarak işe gidiyor,üstelikde geneli kalabalık ortamlarda,yüzlerce/binlerce kişiyle birlikte çalışıyor.çalışmak zorunda...devlet bırak bu konuda yardım etmeyi,faturaları dahi iptal etme/erteleme yapmadı bildigim kadarıyla.dışarı çıkmayın,internetten ödeyin faturanızı diyorlardı kolaylık olarak.para kazanmayan adam,nasıl ödeyecek bu faturaları :)

nette sürekli gördügm bi yazı var,her gördügümde gülüyorum...normalde devlet sokaga çıkma ysagı ilan eder,halk ısrar eder dışarı çıkmak için.bizde halk ilk günden beri sokaga çıkma yasagı gelsin diye isyan ediyor,devlet buna karşı çıkıyor.gerçektende başka ülkede görülecek bişey degil şu durum :) tabi olay ekonomi ile alakalı,hepimiz biliyoruz bunun altından kalkabilecek bi ekonomimiz yok ne yazıkki.yani yasak beklemek çok mantıksız bu durumda...bakıyoruz mesela fransada başkanları çıkmış diyor ki siz evde oturun,parayı pulu bana bırakın,o benim derdim.kimsenin maddi konuda sıkıntısı yok,o adam rahat rahat oturur evde tabi.bizde insanların çogu zorunlu olarak işe gidiyor,üstelikde geneli kalabalık ortamlarda,yüzlerce/binlerce kişiyle birlikte çalışıyor.çalışmak zorunda...devlet bırak bu konuda yardım etmeyi,faturaları dahi iptal etme/erteleme yapmadı bildigim kadarıyla.dışarı çıkmayın,internetten ödeyin faturanızı diyorlardı kolaylık olarak.para kazanmayan adam,nasıl ödeyecek bu faturaları :)
Hocam ayip etme 3 ay zam yapmiycaz dediler elektrige ))) daha ne istiyorsun.

Öyle ölmez füze atsaydın : )) . Dikkat et vatan haini ilan edilme hocan :D

Öyle ölmez füze atsaydın : )) . Dikkat et vatan haini ilan edilme hocan :D

kimseye bişey dedigim yok ama mesajı yazdıktan sonra 1dk geçmeden bi arkadaş alıngan bi mesaj attı saolsun zaten :) halkın beklentisini ve devletin elinde imkan olmadıgını belirttim sadece.hepimizin bildigi bişey bu yani,ülkemizin maddi durumu bi abd,ing,fransa gibi güçlü degil.biz bu milletlerden zenginiz diyen var mı aranızda :)

Şu hindistan tayland gerçek verileri ne zaman açıklayacak acaba ölümü bırak vaka sayıları 100 ü geçmiyor abd gibi gelişmiş ülkede vaka 100k ise oranlarda bilanco cok daha vahim olmalı

Konuyla ilgisi olmayan yorum yapıcam. :D

Konunun başlığı benden başka kimseyi(Moderatörler vs.) rahatsız etmiyor mu(corono), böyle şeylere takıntılıyım çok da. :D

Konuyla ilgisi olmayan yorum yapıcam. :D

Konunun başlığı benden başka kimseyi(Moderatörler vs.) rahatsız etmiyor mu(corono), böyle şeylere takıntılıyım çok da. :D

hahah dur değiştireyim :D

değiştirdim :D mutlu oldunmu reis :))

Şu hindistan tayland gerçek verileri ne zaman açıklayacak acaba ölümü bırak vaka sayıları 100 ü geçmiyor abd gibi gelişmiş ülkede vaka 100k ise oranlarda bilanco cok daha vahim olmalı

benim en çok merak ettiğim ülke hindistan. az çok youtube da hindistan vloglarını izleyenler var ise adamların yaşamını bilir saten :)

Adamlar afedersin zaten icinde bok icinde yasiyor , ulkenin yuzde 10 luk kisminin keyfi yerinde , nufus yogun , bi cok bolgede hastane bile yok , ama adamlara corona koymaz ))) okyanusu boka cevirmis adamlar , corona da kim )))

---------- Spam Engelliyici 03:13 ---------- Önceki Mesaj 03:12 ----------

Adamlar afedersin zaten icinde bok icinde yasiyor , ulkenin yuzde 10 luk kisminin keyfi yerinde , nufus yogun , bi cok bolgede hastane bile yok , ama adamlara corona koymaz ))) okyanusu boka cevirmis adamlar , corona da kim )))

Bu arada Taylan herkesten once tedbirleri alan ulkeler arasinda.

---------- Spam Engelliyici 03:21 ---------- Önceki Mesaj 03:13 ----------

Ek olarak sunu soyleyecegim , bu virus hepimize bulasacak , bi grip virusu gibi , burdaki amac , virusun asiri yayilmasini onleyip ( cunku hicbir ulkenin saglik sistemi bunlan bas edemez ) asi piyasaya cikana kadar , sistemi ayakta tutmak , yoksa siz evde oturunca bu virus kaybolmayacak , ya da kendi kendine olmeyecek , amabu noktada devletin halkina tam destek vermesi lazim , bizim devlet de paralari suriyelilere harcadigi icin , kasa bos , simdi cik isin icinden cikabilirsen , Allah in takdiri demekle olmuyor bu isler , yazdiklarimda hic bir siyasi dusunce yoktur ve gerceklerdir. Akil ve bilimle hareket etmek gerekir.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri