NASA Uzaydan Gelen Mesajı Deşifre Etti!

JiTeM

Kayıtlı Üye
Amerikan Havacılık Dairesi Başkanlığı NASA 6000 ışık yılı uzaklıktaki Yay takımyıldızlarında yer alan, “Alpha67B” adlı yıldızdan 40.000 yıl önce sinyal gönderildiğini açıkladı.

Kısaca özetlim arkadaşlar özet seven bir millet olduğumuz için :D bu Alpha67B yıldızdan bi sinyal yollanmış 40 bin yıl önce nasa sonunda mesajı cozmus ve mesajda " Deneme, bir, iki, üç " gibi kelimelerden oluşuyormuş :D ve nasa bunu Hayal kırıklığı ve talihsiz olarak görmüş :D ve söyledikleri şunlar .

" Yollanan mesajın, dünya dışındaki dostlarımızın bize yaptığı küçük bir şaka olmasını ümit ediyorum. Öğle değilse dünya dışı varlıkların, hayal ettiğimiz gibi zeki oldukları konusunda çok ciddi şüphelerim var” diye açıklamada bulunan NASA “SETI* Projesi” yöneticisi Richard Cook'un ne duymak istediği ise merak konusu oldu. "

Not : Benimde NASA'ya bir çift lafım var ulan adamlar 40 bin yıl once uzaya mesaj atmışlar 40 bin yıl önce 40 bin lan radyo bulunalı bizim uzaya mesaj atalı kaç sene oldu :D talihsiz diyor 40 bin yıl once eger gerçekden bır mesaj atıldıysa o adamlar nolmuşdur kım bılır :D

Ne olursa olsun 40 bin yıl önce birileri bir mesaj vermek istediyse önemli bir şey olmalıymış. Bencede talihsizlik :D

Mesajı nasıl çözmüş onu anlamadım ben. Sesi yayınlasınlar da bizde kendimizce bir çözmeye çalışalım belki başka bir şey demişlerdir? :D

bencede 40 bin yıl önce deneme amaçlı bile olsa mesaj gönderen bir uygarlık şimdi kim bilir neler yapıyordur :) dünyada bile kaç bin yıldır insan ırkı varki? umarım şu an o gezegende henüz hayat ve insanlar gibi canlılar varsa günümüz insanlarının çoğu gibi gaddar,cani ve bencil değildir.

Hocam uzaylılara inanan biri olarak şunu söyleyebilirim.Bu ufo v.s olayları 1.000 yıl öncede daha öncede gözüküyordu uzaylılar bunları eski eserlerden v.s kanıtlanmış.Dediğimiz varlıkların medeniyet olarak bizden 100 bin yıl hatta 1 milyon yıl ileride olması muhtemel yani biz onlara göre taş devri medeniyetiyiz.

sesi ben dinledim ama kimseyle paylaşamam bazı durumlardan dolayı ama sesleri çok tatlı onu söyleyim

bide 40.000 bin yıl....hani msjı çözdün 50 yılda kaç yıl önce atıldığını 1 dk da çözdüler :D:D asparagasdır bu

Spam yapmayın Stop...Sonunuz gelecek stop :)

O ses nerde bi de biz dinleyelim, belki anlamamıştır Nasa.
Biz de ytde ses engelini geçecez diye uzman olduk sonuçta :P

bana kalırsa bu dünyadan gönderilen mesajın bir şekilde dünyaya geri dönmesidir. bizimkiler yanlış anlamıştır :D

8965incib3198355.jpg

evren kımbılır kac kere yok oldu veya kaç kavim geldi kımse bılemez,allah bılır

iyi de 40bin yıl önceki diller ingilizce almanca gibi diller miydiki nasıl çözmüşler :D
40bin yıl sonra yine aynı dilleri konuşuyorsak biz kahiniz :(

ya ben sunu biliyorum dunya disi varliklar ile tanismak birgun insanogluna nasip olacak AMA biz bunu goremeyecek devirdeyiz.adamlarda o zamanlar sinyal gonderme teknolojisini varsayarsak simdi adamlar buyuk ihtimal uzayda piknige felan gidip geliyorlardir simdiki teklonojileri ile .

not olarakta eklemek istiyorum bir teleskoptan bi yere bakarsaniz oranin gecmis yilini gorursunuz. yani bi nevi gecmisi gozetlersersiniz gibi birsey 40 bin yilda buna hitaben soyleniyor yani gelisi diye dusunuyorum.

ses hızı saniyede 343m, ışık hızı saniyede 300.000.000 m bundan dolayı 6000 ışık yılı mesafede olan bir gezegenden ses olarak gelen mesajın 6.000.000 yıldan evvel bize ulaşması imkansız :D
yani saçma haber...
yanlış hesap ise editlerim..

uzayda bizde yaşarız herald e bunlar dünyalı oluyosa :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri