Olaya "Trabzonspor taraftarı çok kaba, çok saldırgan hebele höbölö" şeklinde bakan şahıslar at gözlüklerini çıkartmalılar bir an önce.
Trabzonspor taraftarının bu yaptıkları holiganlık falan değildir, Anarşidir.
Fener taraftarı polis aracını devirip yaktığı zaman; Türk Polisine taşla sopayla saldırdığı zaman bunun adı neydi? sözde Türk medyası ne dedi olaylar için?
Bir takım Trabzonspor taraftarı fener otobüsünü taşlamış, camını kırmış, bir kısmı sahaya yabancı madde atmış (kapı kolu mevzusu için daha önce yorum yapmıştım, "mirkelam - asuman şarkısını dinleyin anlarsınız). falan filan.
Eee istanbulda sahaya 70'lik rakı şişesi atıldı şundan bir kaç sene önce...
Sahaya yabancı madde atılması, takım otobüslerinin taşlanması (ki Türkiye'de kendi takımının otobüsünü (yanlışlıkla) taşlayan taraftar bile var) falan bunlar olağan şeylerdir. Olağan olmaması gerekir, ancak bu böyledir.
Trabzonspor taraftarının bu akşam yaptıkları holiganlık sayılamaz, "kokuşmuş bir sisteme karşı başkaldırı" olarak bakılması gerekir bu olaylara.
"Sözde otoriteler adaleti sağlayamazsa ANARŞİ BAŞLAR".
Uefa'nın, Cas'ın onayladığı "ŞİKE"yi futbol fenerasyonu onaylayıp gerekli cezaları vermezse Trabzonspor taraftarının yapmış olduğu bu anarşist eylemler gün geçtikçe artacaktır.
2011-2012 sezonunda 4lü finalde Trabzonspor-Fenerbahçe maçını Avni Aker'de izledim, o zaman yapılanlan 1 birim ise, bu akşam yapılanlar 10 birim'dir.
Eğer fenerasyon haklının hakkını teslim etmezse bu anarşist tutum 100 birim'e ulaşır bir sonraki maçta. Fenerbahçe takımı "KORKUDAN AVNİ AKER'E GELEMEDİĞİ GÜN"ler yaşanacaktır...