Ytpara Diyetisyeni :)

Hocam günlerce-aylarca araştırıp irritabl sendromu olduğunu düşündüğüm bir rahatsızlık yakamda maalesef. Araştırdığım kadarıyla bu hastalığın tedavisi yok ve yine araştırdığım kadarıyla psikolojik sebeplerden dolayı bu hastalık gelişmekte. Beslenme alışkanlığıda inanılmaz düzensiz, böyle bir rahatsızlığa yakalanan kişilere nasıl bir beslenme planı tavsiye edebilirsiniz?

Gerçekten sosyal yaşantımı berbat eden bir rahatsızlık tavsiyeleriniz benim için altın değeride olacaktır, şimdiden teşekkürler.

hocam bana yatma ve uyanma saatlerinizi yazabilirmisiniz

Hocam şu bir haftadır normal düzeyinda ancak 1-2 haftaya gece 2-3 ile sabah saat 7:30 arasında olacak.Supradyn all day ve gingseng almayı düşünüyorum takviye olarak.Çünkü uykum az olduğunda aşırı agresif,depresif ve sinirli oluyorum.Kafamda birşeyler kurup duruyorum.Durum bu şekilde teşekkürler yardımcı olduğun için.

Hocam günlerce-aylarca araştırıp irritabl sendromu olduğunu düşündüğüm bir rahatsızlık yakamda maalesef. Araştırdığım kadarıyla bu hastalığın tedavisi yok ve yine araştırdığım kadarıyla psikolojik sebeplerden dolayı bu hastalık gelişmekte. Beslenme alışkanlığıda inanılmaz düzensiz, böyle bir rahatsızlığa yakalanan kişilere nasıl bir beslenme planı tavsiye edebilirsiniz?

Gerçekten sosyal yaşantımı berbat eden bir rahatsızlık tavsiyeleriniz benim için altın değeride olacaktır, şimdiden teşekkürler.
Beni skypetan ekleyin hocam yada özelden numaranızı gönderin sizi ariyayim

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

çalışma alanımın ve stajımın mugla içinde sürekli değişmesi nedeniyle skypetan veya forumdan attıgınız soruları cok gec cevapladım veya görmedim aklınıza takılanları ayrıntılı yazarsanız musait oldugumda cevaplayacagım.

arkadaşlar diyet yazmak görüldüğü kadar basit değildir. Kişinin metabolizmasına,Sağlık sorunlarına,Yaşına, Vucut Kitle Endeksine vs. vs bir sürü şeyden etkilenir. Bu yüzden diyet yazmak 2-3 seans sürebilir. Ve vucudunuza oturdugunda sizi ideale ve en saglıklı düzene sokar. Bir diyetisyenin 2-3 gününü alabilir. Diyet isteyen çoğu kişiye yazmamamın bir nedeni de budur.
Sorularınızı istediğiniz gibi sorabilirsiniz.
Ancak diyet yazdıracaksanız lütfen telefon numaranızı bana bırakın. Size seanslar ve eğitimler konusunda bilgilendiriyim. Ve uygun düşerse diyetinize baslayalım.

kilo almak için de diyet yapıyor musun hocam boyum 1.78 kilom 63

kilo almak için de diyet yapıyor musun hocam boyum 1.78 kilom 63

tabi ki :) sizin yaşamınıza göre belirli sorular soruyorum. Sorulara göre diyetinizi oluşturup belirli kontroller ile dengeliyoruz.Kontrolleri sizin istediğiniz tarihlere göre ayarlıyoruz. Bu şekilde oluyor.

Genel yağlanma ve göbek yağlanmları için sorularınıza sağlık bakanlıgının makalesini bırakayım.
İnsülin yağlanmayı arttırır. Genel olarak göbek yağlanmaları insülin seviyelerinin çok yükseklere çıkmasındandır. İnsülin kan şekerinin yükselmesinden yükselir. Ve kan şekerini düşürüp dengelemeye çalısır. Bizim amacımız kan şekerini yavaş yükseltip insülini devreye daha az sokmak

https://sbu.saglik.gov.tr/Ekutuphane/kitaplar/t68.pdf

bu makaleyi okuyup hayatınıza sokmanızı öneririm.

bu konuyu daha önce okumama ragmen başlıgı benim gibi hala yt para DAVETİYESİ olarak okuyan var mı acaba? :)

Sayın diyetisyen bey,boyum 1.70 kilom 63 Spora başlıycam en dogru şekilde kilomu vücuduma nasıl oturturum boya göre kilo normal diyorlar ama değil ne yapsam kilo alamadım.:)

Sayın diyetisyen bey,boyum 1.70 kilom 63 Spora başlıycam en dogru şekilde kilomu vücuduma nasıl oturturum boya göre kilo normal diyorlar ama değil ne yapsam kilo alamadım.:)

İlk adım beslenmeni düzenli öğünlerle düzenlemek olmalı. Bu vucudunu hem besleyecek hemde bir öğünde fazla yemeni bir öğünde az yemeni engelleyecek. Bu ani yağlanmalardan korur seni.

İkinci adım düzgün bir diyet ve vucut analizine göre kalori bunu uzman bir diyetisyene belirli testler sonucu yaptırabilirsin.

üçüncü düzgün bir ara öğün.

bu üç seçenek seni cok rahat ideal kilona sokabilir. :)

Böylesine faydalı bir konu için teşekkürler.

Fazlasıyla meyve tüketmek kilo almada etkili midir ?

Egzersizlieri sabah ,akşam ,yemekten önce ,yemekten sonra gibi hangi aralıklarda yapmak daha etkilidir ?

Böylesine faydalı bir konu için teşekkürler.

Fazlasıyla meyve tüketmek kilo almada etkili midir ?

Egzersizlieri sabah ,akşam ,yemekten önce ,yemekten sonra gibi hangi aralıklarda yapmak daha etkilidir ?

kilo almada mantık fazla kaloridir. Bazal metabolizmanızın üstüne cıkılan her kalori egzersizle kaybedilmediği sürece depolanır. Yani fazladan alınan meyve sebze yağ ekmek vs vs kilo aldırır.

Egzersizlere yemekten 45dk-60dk sonra öneriyoruz. Egzersizi vucudunuza göre ayarlarsanız. Vucudunuz bir süre sonra ona kendini kabul ettirir. Size en uygun saati öğününüze göre seçin ve yapın.
Eğer fitness ile yapıp vucut yapacaksanız. Proteinsel kaynakları o öğünde fazla tüketin. 120gr etse 150 yapın. 1-2 değişim arttırın.
Vucudunuz artık şekillenmişse proteini artırmanıza gerek yoktur. Aynı zamanda egzersiz için gerekli olan kan şekeri için öğünlerinizde kesinlikle karbonhitratı eksik etmeyin.

3 tip egzersiz var. Bunlardan hitt egzersizleri en cok kalori yaktıran egzersizlerden. bir araştırıp uygulayın.
Bilimsel makaleyle egzersizler surada mevcut okuyup kafanızda bir plan oluşturun
http://www.ftrdergisi.com/uploads/sayilar/288/buyuk/S1-S8.pdf

2 haftadır il dısına verilen saha stajımdan dolayı çogu mesaja cevap veremedim. Eğer sorularınız acilse skypetan yada buradan sorabilirsiniz

[MENTION=14909]enesen4[/MENTION] kardeşim pmden telefonumu yazdım beni müsait olunca bi arayabilir misin.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri